Районната прокуратура във Варна предаде на съд пласьор на стоки,

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд пласьор на стоки,
Коментари Харесай

Недоволен служител от Варна реши да задържи пари от оборота на фирмата, но загази

 Районната прокуратура във Варна съобщи на съд пласьор на артикули, присвоил пари на работодателя си, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

26-годишният Мартин Ст. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за длъжностно заграбване на пари, които са му били поверени да ги пази – закононарушение по член 201 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият работел по трудов контракт като пласьор на артикули на сдружение " Разцвет милк “ ЕООД. Работата му се състояла в разнос на млечни артикули на разнообразни клиенти, като активността била осъществявана със длъжностен микробус. В него имало система за следене на продажбите и издаване на стокови разписки.

На 28 април 2017 година подсъдимият разнесъл стоките. Дневният оборот от продажбите възлизал на 659 лв.. След привършване на работния ден парите трябвало да бъдат регистрирани на стоковеда на сдружението. Около 18 часа Мартин Ст. паркирал служебния микробус. Парите от дневния оборот задържал за себе си и си тръгнал, без да ги регистрира.

След като това не се случило, стоковедът почнал да го търси по телефона. Подсъдимият обаче не вдигал. От системата в микробуса било открито, че присвоената сума от Мартин Ст. е 659 лв..

По-късно той се обадил на стоковеда и декларирал, че арестуваният оборот е отплата за работата му, от заплащането на която не бил удовлетворен. На 1 май 2017 година шефът на сдружението прекратил трудовия контракт с пласьора на артикули. За присвояването било формирано досъдебното произвеждане по член 201 от Наказателен кодекс. И досега средствата не са възобновени на сдружението.

Делото против Мартин Ст. е планувано за разглеждане на 14 април тази година във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен от съда, подсъдимият може да получи наказване до 8 години отнемане от независимост, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на отговорния и да го лиши от право да заема избрана служба и да упражнява избрана специалност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР