Районната прокуратура във Варна предаде на съд двама подсъдими за

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд двама подсъдими за
Коментари Харесай

Съдят двама рецидивисти във Варна за 400 хил. лв. измама със слънчоглед

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд двама подсъдими за машинация за близо 400 000 лв. . От 14 до 15 октомври 2014 година във Варна, Пловдив и София, 38-годишният Младен В., неговият помощник и подстрекател Ивайло Т. и неустановено по делото лице измамили пълномощници на " Ойл Грейн БГ " ЕООД.

Младен се представял като шеф на " Фиор ди лате " ООД и регистриран аграрни производител , и договорил 2 покупко-продажби от името и за сметка на сдружението за покупко-продажба на 500 тона слънчоглед с цена 495 лева за звук и 300 тона слънчоглед на цена 500 лева за звук.

Двата контракта, подписани сред " Фиор ди Лате " ООД като продавач и " Ойл Грейн БГ " ЕООД като покупател, предизвикали щета за 397 500 лв. на " Ойл Грейн БГ " ЕООД и неговия същински шеф. Измамата е в огромни размери, като Младен работил като директен причинител на действието, а Ивайло - като подстрекател и помощник със препоръки и уточнения за осъществяване на измамата.

И двамата подсъдими не са дали пояснения по време на досъдебното произвеждане. И Младен В., и Ивайло Т. са осъждани . Ако бъдат приети за отговорни от Варненския областен съд, двамата мъже могат да получат санкции от 2 до 8 години отнемане от независимост, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР