Районната прокуратура в Ямбол се самосезира след репортаж на bTV

...
Районната прокуратура в Ямбол се самосезира след репортаж на bTV
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за побоя над дете от кмета на село Иречеково Николай Генов

Районната прокуратура в Ямбол се самосезира след репортаж на bTV за побой над дете от кмета на село Иречеково Николай Генов. По случая е разпоредена полицейска инспекция. Започва събиране на доказателства и разпити на очевидци.

Това става откакто юристът на бащата на детето заяви в ефира на „ Тази заран “, че двете страни са се разбрали и дело против кмета няма да има.

Случаят е от април, само че околните подават сигнал към bTV едвам преди дни. Привечер група деца играят в центъра на селото пред заведението на кмета. Подразнен от шума, той наскърбява и удря с колан няколко пъти 13-годишната Цветелина. Детето има тежко наследствено заболяване, а в здравното е записано, че казусът ще повлияе на неговото състояние.

„ Образувана е инспекция, назначена на органите на районното в Стралджа. Ще бъде продължена работата със снемане на пояснения на всички очевидци. Досъдебно произвеждане ще бъде формирано, в случай че се съберат задоволително данни за осъществено закононарушение. Срокът е 30 дни, само че ще пожелаеме инспекцията да бъде завършена в по-кратък период “, сподели Мина Грънчарова, областен прокурор на Ямбол.

Според здравното детето е получило лека телесна щета. То ще бъде взето поради. При този вид закононарушение наказването е до една година отнемане от независимост или пробация.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР