Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в Районния съд

...
Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в Районния съд
Коментари Харесай

Постоянен арест за насилника от Стара Загора

Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в Районния съд в града за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на уличения като причинител на бруталното нахлуване на 18-годишното момиче. По-късно съдът реши да остави за непрекъснато в ареста насилника. Самото действие се отличава с извънредно висока степен на социална заплаха, считат от прокуратурата. Доказателствата по делото сочат и че обвиненият е с трайно построени незаконни привички. Престъпното действие от своя страна се характеризира с изключителна висока степен на социална заплаха, което сочат упоритостта и изключителната смелост при осъществяването му, споделят от обвиняването. 
Недоволството поради обезобразеното момиче е огромно, разяснява информационният специалист Александър Христов насилието над момичето, което което е в болница и има 400 шева. По думите му институциите би трябвало да се замислят, системата би трябвало да се поддаде на публичен напън. 
Обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче не е в положително психологично положение, има загуба на идентичността след безумното закононарушение, разяснява юристът на фамилията на потърпевшата Димитър Киров. По думите му процесът на възобновяване, в случай че ще има цялостно такова, ще продължи много дълго време. Киров е безапелационен, че процедурата е много забавена
Дори да е лека телесна щета, тя е осъществена с особена свирепост и към този момент не е действие, което се преследва по частен ред, а при обвиняване за междинна телесна щета с особена свирепост, наказването е от 2 до 10 години, споделя юрист Людмил Рангелов. По думите му наблюдаващият прокурор е излязъл в отпуск, като е дал инструкции. " Изведнъж оня ден, откакто се подвигна звук към случая, прокуратурата реши да образува екип и дефинира нов наблюдаващ прокурор. Казусът не допуска трудност, че да работи цялостен екип от прокурори. Ако се правят систематични инспекции в нощни заведения, то по какъв начин позволиха осъждано лице да работи като охранител? В нашата страна всеки, който подвига 140 кг от лежанка и е татуиран, е подобаващ за защита ", споделя Рангелов.
Искаме петорната експертиза да обясни точния темперамент на телесните увреждания, брой и тип, разяснява районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. По думите й изрично не е имало закъснение по случая. 
Лекарите, законът и прокуратурата са отговорни за това, че упрекнатият е пуснат на независимост без никаква мярка за неотклонение. Това стана ясно от изказванията на шефа на Окръжния съд в Стара Загора Красимир Георгиев и на двама от тримата съдии, постановили определението Г.Г. да бъде пуснат - Татяна Гьонева, докладчик по делото, и Тоньо Тонев, ръководител на състава. Третият член на състава е Мариана Христакева-Панова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР