Районната прокуратура в Стара Загора ще изготви протест вчерашното решение

...
Районната прокуратура в Стара Загора ще изготви протест вчерашното решение
Коментари Харесай

Прокуратурата обжалва решението на съда да й върне делото Дебора

Районната прокуратура в Стара Загора ще изготви митинг вчерашното решение на съда в Пловдив да й върне делото " Дебора ". То се води против 26-годишния Георги Георгиев, против който са повдигнати три обвиняване за три закононарушения - за породена с особена свирепост и по изключително непосилен метод многостепенна междинна телесна щета, за насила и за закани за ликвидиране по отношение на 18-годишната Дебора.

Протестът ще бъде импортиран в Окръжния съд в Пловдив в 3-дневен период, оповестиха от държавното обвиняване.

От прокуратурата изясняват, че правосъдното произвеждане е прекъснато от Районния съд в Пловдив поради позволена неизясненост в обстоятелствената част на обвинителния акт по отношение на породената на момичето черепно-мозъчна контузия.

Съдът е оставил остави без почитание всички претенции и възражения за позволени други процесуални нарушавания, в това число и за изменение на мярката за неотклонение " задържане под стража ", наложена на Георги Георгиев на 30 юли 2023 година Не е почетено и настояването за отчасти преустановяване на делото - по обвиняването за заканите с ликвидиране към Дебора.

Съгласно закона в правосъдни съвещания по закон по делото вземат участие вносителите на обвинителния акт - екипът от наблюдаващи прокурори от Районната прокуратура в Стара Загора.

След разглеждане на митинга прокуратурата ще добави обвинителния акт съгласно напътствията на съда и ще го внесе в Районния съд в Пловдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР