Районната прокуратура в Стара Загора се е самосезирала по медийни

...
Районната прокуратура в Стара Загора се е самосезирала по медийни
Коментари Харесай

Проверяват за случаи с насилие над жени в Стара Загора на трупчета в МВР

Районната прокуратура в Стара Загора се е самосезирала по медийни изявления, в които се оповестява за упражнено принуждение над дами в Стара Загора. Наблюдаващият прокурор е разпоредил да бъде осъществена инспекция от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Стара Загора, оповестиха от държавното обвиняване.

Прокурорът желае да се снемат пояснения по събитията, свързани със упоменатите в изявленията похищения и да се конкретизира с точна фактология какво, къде, по кое време и във връзка с кого се е случвало. В тази връзка прокуратурата желае от регионалната полицейска дирекция информация, която да покаже дали има информация за такива случаи в масивите на Министерство на вътрешните работи, постъпила в интервала от 2015 година до сегашния миг.

Държавното обвиняване ще изиска и информация от полицията, от която да се разбере дали са осъществявани инспекции на заведенията в Стара Загора с работно време след 23 часа и дали са установени нарушавания. Предстои да се обясни също дали са правени инспекции на охранителите в заведенията и дали има нарушавания на условията при тяхното назначение на работа, както и дали са били сигнализирани в тази връзка Инспекцията по труда, Националната организация за приходите (НАП) или други държавни институции.

Разпоредено е инспекцията да бъде осъществена допустимо най-бързо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР