Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа

...
Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа
Коментари Харесай

Обвиниха двама, държали над 1 милион кутии с цигари без бандерол

Районната прокуратура в Стара Загора притегли като обвинени и задържа двама мъже, които държали за разпространяване общо 1 062 595 кутии с цигари без бандерол, оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура в Пловдив. Като обвинени са привлечени П.П. на 41 година, и А.К., на 46 години, и двамата от Пловдив. Спрямо тях е предявено обвиняване за това, че на 11.04.2022 година в Пловдив и на автомагистрала " Тракия ", километър 165 в региона на Чирпан, в значителен случай и в съучастничество между тях, са държали за разпространяване акцизни артикули без бандерол – тютюневи произведения - общо 1 062 595 кутии с цигари от разнообразни марки, като предметът на закононарушението е в огромни размери.

На 11.04.2022 година, понеделник, на автомагистрала " Тракия " в региона на Чирпан били спрени за инспекция товарен автомобил, ръководен от А.К., и лек автомобил, каран от П.П. При осъществено претършуване от товарния автомобил са конфискувани общо 1 062 595 кутии с цигари от разнообразни марки. Цигарите били натоварени от складова база в Пловдив и транспортирани за продажбата им.

Обвиняемият А.К. е осъждан. Наблюдаващият прокурор е постановил авансово задържане по отношение на обвинените за период до 72часа. Разследването по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР