Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем К.А., на

...
Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем К.А., на
Коментари Харесай

Рецидивист: Пиян зет потроши тъщата, отива на съд

Районната прокуратура в Стара Загора притегли като обвинен К.А., на 50 година, за това, че на 16/17.02.2023 година в гр. Стара Загора, е предизвикал телесна щета на М.А., на 74 година, изразяваща се в счупвания, прободнопорезни рани, голям брой кръвонасядания, предизвикали краткотрайно разстройство на здравето. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.

Престъплението е квалифицирано по член 131, алинея 1, т. 5а вр. член 130, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият К.А., брачната половинка му и майка й - потърпевшата М. А., на 74 година. живеели в изоставена сграда в гр. Стара Загора. К.А. редовно употребявал алкохол и упражнявал принуждение над двете дами. На 11-12.02.2023 година брачната половинка му напуснала жилището от боязън и там останала единствено майка й. На 16/17.02.2023 година К.А. нанесъл побой над М.А. Пострадалата е открита в безпомощно положение. По случая са налице данни за редовно практикуване на принуждение, само че липсват тъжби до полицията или прокуратурата.

К.А. е осъждан три пъти за закононарушения срещу личността. Последно му е било наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от девет години и осем месеца, което е изтърпял през юли 2020 година Престъплението по актуалното произвеждане разкрива извънредно висока степен на социална заплаха, поради правосъдното минало на обвинения и множеството нанесени телесни увреждания на потърпевшата,. Към сегашния миг към момента не може да бъде разпитана, защото се намира в интензивно поделение на болница.

К.А. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора по отношение на него съдът е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР