Районната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа

...
Районната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Стана ясна схемата на жената, обвинена в измама за над 260 хил. лева

Районната прокуратура в Сливен задържа за период до 72 часа дамата, упрекната в машинация за 267 000 лв., оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура в Бургас. Обвинението е за това, че дамата е въвела в подвеждане други две дами, представляващи две търговски сдружения, като им предизвикала щета в размер на 267 000 лв..

Измамата е осъществена в интервала март - април 2022 година. Престъплението е осъществено при изискванията на продължавано закононарушение, а нанесената щета е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай, прецизираха от обвиняването.

Според прокуратурата, по време на следствието е открито, че обвинената е употребила непознато име и се е представяла за чиновник на комерсиално сдружение, занимаващо се със спедиторска активност, в което не е работела.

Посредством транспортна борса с обвинената, в качеството й на представител на спедиторското сдружение, в което тя не е работила, бил реализиран контакт от страна на други спедиторски сдружения. Жената се е договаряла с другите спедитори да урежда транспорт на товари, да получава възнаграждение от страна на изпращачите, което да превежда към потърпевшите спедиторски сдружения. Те от своя страна заплащали на транспортни компании за осъществения транспорт.

След като получила сумите от изпращачите на товари /общо 267 000 лева/, обвинената, вместо да ги изплати на спедиторските сдружения, с които имала отношение, ги задържала.

Предстои Районната прокуратура в Сливен да внесе в съда искане за налагане на обвинената на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР