Районната прокуратура в Шумен приключи работата по 19-те бързи полицейски

...
Районната прокуратура в Шумен приключи работата по 19-те бързи полицейски
Коментари Харесай

Прокуратурата иска по 200 лв. от бежанците, заловени в Шумен

Районната прокуратура в Шумен завърши работата по 19-те бързи полицейски производства формирани против група от 19 непознати жители, минала без позволение границата на България. Постигнати са неоправдателни присъди за всички участници, като 14 от тях са постановени ден след задържането на групата, а останалите са постановени през днешния ден, оповестиха от Апелативна прокуратура.

Пълнолетните мъже са наказани на по една година " отнемане от независимост ", като изтърпяването на наказването е отсрочено с 3 години изпитателен период. Всеки от тях би трябвало да заплати и санкция в размер на 200 лв.. Шестимата малолетни са наказани на по шест месеца " отнемане от независимост ", като изтърпяването на наказването е отсрочено с 2 години изпитателен период и към него е добавено публично неодобрение.

Днес край село Хан Крум, община Преслав, са арестувани още 16 чужденци, незаконно минали българската граница. Двама от тях са малолетни, дванадесет - малолетни и двама - пълнолетни. Предстои на чужденците да бъдат повдигнати обвинявания, като всички те ще бъдат арестувани за период до 72 часа.
Припомняме, че на 11 ноември 2021 година край пътя в покрайнините на град Шумен са открили 19 чужденци от мъжки пол, някои от тях малолетни. Те обяснили, че идват от Афганистан и са минали незаконно границата сред Република Турция и Република България на неустановено все още място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР