Районната прокуратура в Русе е повдигнала обвинение и е задържала

...
Районната прокуратура в Русе е повдигнала обвинение и е задържала
Коментари Харесай

Арестуваха трима мъже в Русе за опит за кражба на пари от банкомат

Районната прокуратура в Русе е повдигнала обвиняване и е задържала за 72 часа трима мъже, които пробвали да разбият банкомат и да откраднат наличните в него 54 200 лв.. Това оповестиха от прокуратурата.

Разследването е почнало през вчерашния ден. Извършителите се придвижили до мястото с автомобил. Със себе си носели горелка, с която да разрежат банкомата и по този начин да си обезпечат достъп до парите в него. Имали и сак с принадлежности. При идването на чиновници на охранителната компания тримата мъже оставили автомобила и инструментите и избягали.

В резултат на ефикасните дейности на полицейските чиновници от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе самоличността на причинителите била открита единствено за денонощие. Така Д.Д., Д.С. и М.Й., на възраст сред 33 и 34 години, били арестувани.

Установено било, че единият от тях е рецидивист - бил освободен от изтърпяването на следващата си присъда в пандиза преди по-малко от година.

Законът планува за това закононарушение наказване от три до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорните.

Разследването по делото продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР