Районната прокуратура в Разград постигна ефективна присъда от 4 години

...
Районната прокуратура в Разград постигна ефективна присъда от 4 години
Коментари Харесай

Мъж се представи за директор на Пенсионното и преметна три семейни двойки

 Районната прокуратура в Разград реализира ефикасна присъда от 4 години отнемане от независимост за 59-годишния Ивайло А. Осъденият ще изтърпи наказването си при непоколебим режим.

59-годишният мъж бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за три измами, представляващи рисков рецидив. Престъпленията били осъществени в интервала от 12 януари до 9 юли 2018 година в Разград.

Ивайло А. се представял като шеф на Пенсионното, водач на ДАП и притежател на месокомбинат " Родопа “ с имената Николай или Недялко. След това започвал да моли за пари, защото се случило злощастие с щерка му и му трябват пари за лекуването й. Така от три фамилни двойки в Разград мъжът съумял да си набави имотна полза, като размерът на измамите е 1300 лв..

Присъдата на Разградския областен съд е била постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване. Ивайло А. признал виновността си, с цел да получи наказване, понижено с една трета. Съдът му определил да изтърпи наказване 6 години отнемане от независимост, които поради съкратена процедура редуцирал с една трета. Така измамникът ще търпи 4 години отнемане от независимост.

59-годишният мъж е осъждан неведнъж дейно от разнообразни съдилища в страната. Поредната му присъда го заварва да търпи наказване отнемане от независимост в плевенския затвор.

Съдебният акт на Разградския областен съд предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР