Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за проявена жестокост

...
Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за проявена жестокост
Коментари Харесай

Прокуратурата почна разследване заради състоянието на лъва Любо в Разград

Районната прокуратура в Разград образува досъдебно произвеждане за проявена свирепост към лъва Любо от зоокъта в града, оповестиха от прокуратурата.
Разследването се води по член 325б, алинея 1 от Наказателния кодекс. Той гласи: " Който, като прояви свирепост към гръбначно животно, му аргументи незаконно гибел, тежко или трайно увреждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от 1000 до 5000 лв. ".
Намесата на прокуратурата пристигна след сигнал от неправителствена организация за отбрана на животните в Лудогорието. НПО-то е уведомило прокуратурата за положението на лъва Любо в разградския зоокът. Правозащитниците настояват в сигнала си, че мъжкият лъв е очевидно болен и има повредена лапа. В същото време съгласно тях договорът за здравно обслужване на животните в зоокъта е изминал и не е удължен.
Разследването ще изиска медицинските документи и ще назначи ветеринарномедицинска експертиза, която да откри уврежданията на лъва, да оцени степента им и последствията от тях. Ще бъдат изискани и документи от община Разград за определяне статута на зоокъта, собствеността на животните, положението им и виновните чиновници за развъждането им.
Районната прокуратура в Разград е разпоредила следствието да се извърши в двумесечен период.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР