Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже на

...
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже на
Коментари Харесай

Пребиха и откраднаха пенсията на възрастен мъж в Пловдивско

Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинени двама мъже на на 31 и на 43 година за обир на възрастен мъж, оповестиха от обвиняването. Предвиденото по закон наказване за това действие е отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Установено е, че на 8 август в село Искра,  около 22:30 часа двамата отишли в дома на потърпевшия мъж, който живеел самичък. Първият влезнал в къщата, а вторият останал на открито да пази и следи за прекосяване на минувачи.

Първият почнал да тършува за пари в стаята, където възрастният мъж се намирал. Пострадалият го осветил с фенер, тъй като в жилището нямало то к. В това време обвинения се обърнал и му нанесъл няколко удара с пестник в гърба, след което намерил 370 лв., лишил ги и избягал.

Парите били от пенсията на потърпевшия, която получил предходния ден. Бил е подаден сигнал в полицията и единствено след един час двамата причинители са били открити.

Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа.  Във връзка с осъщественото тежко престъпно закононарушение в кметството в селото се организира среща сред кмета Тодор Налбантов и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Пловдив, гл. контрольор Георги Георгиев, шеф на Районно управление-Първомай, ст. контрольор Жельо Парушев, шеф на група „ Охранителна полиция “ към РУ-Първомай и Петко Палаков, младши областен полицейски контрольор, отговарящ за обитаемото място.

Те се срещнаха с потърпевшия мъж, който им благодари за бързото откриване на закононарушението. „ Наша съществена цел е намаляването на битовата престъпност и най-много в дребните обитаеми места, където живеят доста възрастни и самотни хора.

Те би трябвало да живеят умерено и ние вършим всичко допустимо това да се случва. Бързото задържане на причинителите на грабежа в село Искра е образец за положително взаимоотношение на п олицията, прокуратурата и локалната власт.

Кметът незабавно се е обърнал за подпомагане, което е помогнало за бързото откриване на закононарушението “, сподели Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Той добави, че за попречване на битовата престъпност в дребните обитаеми места ще бъдат взети всички вероятни ограничения по закон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР