Районната прокуратура в Пловдив повдигна днес обвинения на мъжа и

...
Районната прокуратура в Пловдив повдигна днес обвинения на мъжа и
Коментари Харесай

Оставиха в ареста за 72 часа каналджиите, превозвали афганистанци

Районната прокуратура в Пловдив повдигна през днешния ден обвинявания на мъжа и дамата, арестувани късно в събота да транспортират 23-ма незаконни мигранти в кола за спешна помощ , заяви Българска национална телевизия.

Освен обвиняването за трафик, мъжът има и второ обвиняване, че е не е спрял на подадените от полицията сигнали за инспекция на Автомагистрала " Тракия " край Войводиново.

Двамата са арестувани за 72 часа.

Директорът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов заяви, че мъжът и дамата са престъпно проявени . Той има каузи за обири, опиати и шофиране на МПС след приложимост на дрога. Жената, която е на 30 години е с регистрации за обири.
 23-ма афганистанци арестувани в Пловдивско
23-ма афганистанци арестувани в Пловдивско

След гонка с полицията

Припомняме, че 23-ма незаконни мигранти от Афганистан бяха арестувани в събота след гонка с полицията край пловдивското село Труд. Хората са били транспортирани от млади мъж и жена от София, които също са задържани след опит за бягство от униформените.

Те са пътували в кола за спешна помощ, която първо била засечена сред Сливен и Стара Загора. Шофьорът не се подчинил на стоп полицейска палка и траял по автомагистрала " Тракия ".

Последвало е гонене, като чиновници на МВР-Пловдив са ги прихванали в региона на село Калековец.

Край село Труд мъжът и дамата се пробвали да избягат , само че били хванати.

В неделя прокуратурата би трябвало да реши дали ще им бъдат повдигнати обвинявания.

Припомняме, че през вчерашния ден бус, пренасящ незаконни мигранти, бе хванат на Околовръстното шосе край София, при отбивката за Калотина.

Всички мигранти са били в положително здравословно положение.

Трябвало е да стигнат до границата със Сърбия. У нас са влезнали през зелената граница. Те са били разпитани като очевидци и към този момент са настанени в Миграционен център в Любимец. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР