Районната прокуратура в Плевен е образувала дело за измама при

...
Районната прокуратура в Плевен е образувала дело за измама при
Коментари Харесай

Прокуратурата в Плевен образува дело за измама при покупка на криптовалута

Районната прокуратура в Плевен е образувала дело за машинация при покупка на криптовалута. Това заяви Дияна Илиева-Стоянова, представител на РП-Плевен, представена от Българска телеграфна агенция.

Досъдебното произвеждане е формирано след сигнал от Ц.И., който през септември предходната година се е свързал с представители на уебсайт за търговия с криптовалута с желание да влага. Оттам го посъветвали да конфигурира стратегия за далечен достъп, посредством която си обезпечили дистанционно управление на компютъра му, както и цялостен достъп до персоналните му данни и пароли.

Ц.И. на няколко пъти вложил общо сумата от 38 000 лв., която била заредена в сметката му в уеб страницата за търговия. Дни по-късно получил известие, че вложената от него сума е "арестувана ", а за нейното "освобождаване " би трябвало да заплати 14 % от нея, разясняват от прокуратурата. При опит да изтегли парите в размер на 38 000 лв. мъжът открил, че те липсват в сметката му в уеб страницата за криптотърговия и подал тъжба.

Разследването е предоставено на ГДБОП и продължава под управлението на Районна прокуратура - Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР