Районната прокуратура в Перник е предала на съд 42-годишната Елка

...
Районната прокуратура в Перник е предала на съд 42-годишната Елка
Коментари Харесай

В Перник съдят задържаната във Враца измамница, завлякла десетки туристи с фалшиви почивки по морето

Районната прокуратура в Перник е предала на съд 42-годишната Елка Николова по обвиняване за осъществено от нея закононарушение - въвеждане в подвеждане за имотна полза. Тя я осъждана неведнъж и известно време компанията ѝ имала офис във Враца. В него Николова бе задържана от полицията през август 2019 година За задържането ѝ заяви организация BulNews.



През декември 2018 година компания другари решили да честват Нова година дружно, като за задачата потърсили предложения за къщи за посетители в страната. В обществената мрежа попаднали на публикация за подобен парцел, оповестена в група с името „ Продай непотребното “. Предложението било за къща в Трявна, предлагана за прилагане чартърен за туризъм и отмора. Компанията я харесала и се свързала, чрез месинджър с Елка Николова. Било контрактувано, че парцелът ще се употребява от тях в интервала от 30.12.2018 година до 01.01.2019 година, като общата наемна цена за три нощувки била 900 лв.. Допълнителните разяснения сред страните били направени по телефон.
В осъществяване на поетия ангажимент, наемателите заплатили на Николова капаро в размер на 50% от общата сума за прилагане на парцела - 450 лв.. Паричният превод бил осъществен чрез Easy Pay и получен от дамата в съответния офис във Враца.
На 29.12.2018 година представителка на другарската компанията потърсила лицето за контакт, с цел да уточнят адреса на капарираната от тях къща. След многократни несполучливи опити въпреки всичко съумяла да се свърже с Николова, само че тя отклонявала въпросите за точния адрес на парцела, излагайки разнообразни аргументи.
На потегляне за Трявна на 30.12.2018 година, където групата възнамерявала да чества, хората разбрали от измамничката, че „ предходните наематели на парцела са нанесли повреди в него и заради тази причина не може да бъде възложен чартърен “. Жената ги уверила, че се касае за инцидентна и непредвидена обстановка. Поела ангажимент, че ще върне заплатената от тях сума, само че това не се случило. Впоследствие бил подаден сигнал до органите на Министерство на вътрешните работи за осъществена машинация.
Месеци по-късно, по подобен метод били въведени в подвеждане две фамилии, възнамерявали почивки на българското Черноморие.
В една от обявите се предложила къща в Ахтопол, с посочена като представител Елка Николова. Тя дала подробни уточнения за изискванията за използването на парцела, получила предплатено преведена по банковата ѝ сметка сума в размер на 150 лв. и предоставила на наемателите точния адрес на къщата.
Няколко дни преди плануваната отмора те неведнъж се опитвали да се свържат с Н., само че безрезултатно. При направена информация в интернет приложение за картографски услуги (Google Maps), фамилията открило, че даденият им адрес в Ахтопол не е действителен. На него се намирало дворно място с боклуци от черни и цветни метали.
Впоследствие от изявления в медиите потърпевшите разбрали и за други идентични случаи за машинация.
Второто семейство, което Николава въвела в подвеждане, резервирало апартамент в къща за посетители „ Ели “ в сeло Лозенец. Този парцел тя също предложила посредством публикация, оповестена в обществената мрежа. В допълнение изпратила и фотоси. Била ѝ заплатена парична сума в размер на 280 лв., представляваща капаро. Пристигайки на място, съпрузите разбрали, че на посочения им адрес в курортното населено място няма къща за посетители. Вместо нея се намирала почивна станция на Върховния касационен съд. След като обиколили намиращите се в съседство улици и парцели, а опитите им да се свържат с Елка Николова се оказали безуспешни, фамилната двойка схванала, че е излъгана.
В хода на следствието е било открито, че дамата е неведнъж осъждана. Престъпното действие било осъществено от нея в изискванията на рисков рецидив. Понастоящем Николова се намира в пандиза в Сливен. Предстои наказателното произвеждане по импортирания в съда обвинителен акт от районната прокуратура в Перник да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР