Районната прокуратура в Оряхово е внесла за разглеждане в съда

...
Районната прокуратура в Оряхово е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж, запалил къщата на бившата си изгора в Селановци

Районната прокуратура в Оряхово е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против К.Д., който запалил къщата където живеела някогашната му жена.
През 2011 година обвиненият Д. заживял на фамилни начала с М.И. в частен дом в село Селановци, която била щерка на един от притежателите на парцела. По време на взаимното им общуване мъжът направил ремонтни действия по жилищната постройка.
Отношенията им се влошили заради агресивното държание на обвинения, в резултат на приложимост на алкохол. Между двамата постоянно възниквали спорове, съпроводени с използването на мощ от страна на агресивняи мъж. Така при започване на 2019 година те се разделили, като някогашната му отпътувала да живее и работи в Италия. Другите членове на фамилията й също се преместили и по този начин парцелът останал ненаселен. През това време обвиненият К.Д. водел изоставен метод на живот, разясняват от прокуратурата.
На 6 юли мъжът се придвижил от село Лесковец и към 11.30 часа дошъл в село Селановци, като проникнал в населяваното от него по-рано жилище. Останал в парцела до 3 часа през нощта, когато решил да го възпламени. За задачата сложил две нощни шкафчета наоколо до вратата на стаята и поставил съчки в чекмеджетата, след което ги запалил. Огънят се разгорял и за половин час обхванал цялата къща.
За палежа бил известен дежурен служител на реда. На място пристигнала оперативно-следствена група.
Няколко дни по-късно обвиненият К.Д. съжалил за осъществения от него палеж на къщата и се предал на органите на реда във Враца.
В хода на досъдебното произвеждане са били осъществени две съдебно-оценителни експертизи. От заключенията на движимостите лица е видно, че в резултат на пожара е изгоряло недвижимо имущество - къща от 72 кв. м., на стойност 9 600 лв. и движими движимости на стойност 4 015 лв..
Предстои наказателното произвеждане против обвинения Д.К. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР