Районната прокуратура в Несебър работи по данни за сбиване между

...
Районната прокуратура в Несебър работи по данни за сбиване между
Коментари Харесай

Екшън на плажа: Бой между полски туристи и спасители в Слънчев бряг

Районната прокуратура в Несебър работи по данни за сборичкване сред група полски туристи и спасители на плажа в Слънчев бряг. Случаят е от през вчерашния ден, оповестиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Полските туристи са разпитани в полицията в Несебър. Образувана е инспекция. Част от тях са показали, че са получили телесни повреди. Установена е самоличността и на спасителите, участници в случая. 

Относно случая от дружеството-концесионер на линията, споделиха, че през вчерашния ден към 15:00 часа полските туристи във очевидно нетрезво положение са влезнали в морето при вдигнат червен байрак. Същите са били предизвестени неведнъж от две спасителки, работещи на най-близкия пост, че влизането във водата е безусловно неразрешено .

" Чуждите туристи са се държали извънредно надменно и обидно към двете дами  - употребявали са унизителни реплики и неприлични жестове . Неколкократно им е бил подаден сигнал със свирка и инструкции да се върнат. Туристите не са подхванали безусловно нищо след сигналите, траяли са да навлизат във вътрешността в морето. Спасители от прилежащ пост са тръгнали след тях , като настоятелно са ги увещавали да излязат, тъй като времето е било доста неприятно с бурни талази и действителна заплаха да се случи случай. Един от полските туристи е загребал шепа пясък от дъното на морето и го е хвърлил в очите на избавител, а различен от туристите го е нападнал физически, като го е блъснал и съборил. При тази демонстрация на експанзия към спасителя, неговите сътрудници са се намесили да го защитят и да прекратят нападението над него. Ситуацията е излязла отвън надзор, имало е крясъци и скандал, бутания ", обявиха от фирмата-концесионер.

Оттам молиха към всички туристи да бъдат виновни и дисциплинирани, когато са на плажа и обясниха, че с недопускането във водата при неприятно време спасителите само желаят да защитят летовниците от личната им самоувереност и безнаказаност.  

При състояние че на червен байрак нямат право да влязат, ние им свирим да излизат от водата. Те ни демонстрират неприлични жестове, да ни наскърбяват като идиоти, да хвърлят пясък по нас ”, описа пред Добромира Петкова - избавител на плажа.

Потърсили помощ от ръководителя на водно-спасителната работа. „ В момента, в който се стигнало туристите да блъскат в началото младите девойки. Да, и те са дами, само че в това време са и правоспособни спасители, които бдят за тяхната сигурност. Нормално е сътрудниците да защитят своите сътрудници ”, сподели Иван Георгиев, шеф водно-спасителна работа.

Летовници, които са участвали на случая, описват, че полските туристи били под въздействието на алкохол.

„ Поляците провокираха багра. Многократно бяха предупреждавани . И то освен от спасителите. И от плажуващите. Многократно. Ние по тази причина напуснахме. Аз съм с 3 деца и по тази причина се махнахме, с цел да не ставаме очевидци на нелепостите ”, описа Емил, екскурзиант от Бобовдол.

Единият от спасителите потърсил здравна помощ поради пясък в очите. Медицинският екип отишъл на плажа и с цел да ревизира какво е положението на полските туристи.
„ Бяха нападателни. И изглеждаха да са използвали алкохол ”, съобщи доктор Наталия Димитрова – дежурен реаниматор на Южен плаж в „ Слънчев бряг ”.

Пред OFFNews, обаче, полските туристи разказали друга версия. В морето била стара двойка, която спасителите почнали да блъскат. Тогава татко и наследник - поляци, се пробвали да ги защитят и си стигнало до замяна на реплики и пердах. Според сина - татко му е удрян, повален на земята и ритан в корема. Тази заран те подали тъжба в полицейското ръководство против спасителите. Тепърва ще се обяснява чия версия е вярна в този спор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР