Районната прокуратура в Несебър работи по данни за сбиване между

...
Районната прокуратура в Несебър работи по данни за сбиване между
Коментари Харесай

Екшън на плажа: Бой между пияни полски туристи и спасители в Слънчев бряг

Районната прокуратура в Несебър работи по данни за сборичкване сред група полски туристи и спасители на плажа в Слънчев бряг. Случаят е от през вчерашния ден. Това оповестиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Полските туристи са разпитани в полицията в Несебър. Образувана е инспекция. Част от тях са показали, че са получили телесни повреди. Установена е самоличността и на спасителите, участници в случая. 

Относно случая от дружеството-концесионер на линията, споделиха, че през вчерашния ден към 15:00 часа полските туристи във очевидно нетрезво положение са влезнали в морето при вдигнат червен байрак. Същите са били предизвестени неведнъж от две спасителки, работещи на най-близкия пост, че влизането във водата е безусловно неразрешено .

" Чуждите туристи са се държали извънредно надменно и обидно към двете дами  - употребявали са унизителни реплики и неприлични жестове . Неколкократно им е бил подаден сигнал със свирка и инструкции да се върнат. Туристите не са подхванали безусловно нищо след сигналите, траяли са да навлизат във вътрешността в морето. Спасители от прилежащ пост са тръгнали след тях , като настоятелно са ги увещавали да излязат, тъй като времето е било доста неприятно с бурни талази и действителна заплаха да се случи случай. Един от полските туристи е загребал шепа пясък от дъното на морето и го е хвърлил в очите на избавител, а различен от туристите го е нападнал физически, като го е блъснал и съборил. При тази демонстрация на експанзия към спасителя, неговите сътрудници са се намесили да го защитят и да прекратят нападението над него. Ситуацията е излязла отвън надзор, имало е крясъци и скандал, бутания ", обявиха от фирмата-концесионер.

Оттам молиха към всички туристи да бъдат виновни и дисциплинирани, когато са на плажа и обясниха, че с недопускането във водата при неприятно време спасителите само желаят да защитят летовниците от личната им самоувереност и безнаказаност.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР