Районната прокуратура в Несебър е образувала досъдебно производство по случая

...
Районната прокуратура в Несебър е образувала досъдебно производство по случая
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва гардовете, били момиче пред дискотека, за хулиганство

Районната прокуратура в Несебър е образувала досъдебно произвеждане по случая с задържаната от охранители туристка в дискотека „ Габана “ в „ Слънчев бряг “. Инцидентът породи към 04,50 ч. на 8 юли, а фрагменти от него обиколиха обществените мрежи и провокираха отвращение, оповестява „ 24 часа “.

Досъдебното произвеждане е за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди.

До момента са свалени пояснения от тримата охранители, чиновници на заведението и задържаната посетителка, оповестиха от полицията. Охранителите й поставили белезни поради нападателно държание, само че го отнесе и приятелката й, която скочи да я брани.

Полицаите иззели записите от видеокамерите във и към нощния клуб, в това число и на близки обекти, с цел да открият самоличността на мъж в цивилно облекло, който нанесъл няколко удара на клиентката. На нея и на охранителите са формирани полицейски предупредителни протоколи.

Предния ден се разбра, че сигнал против клиентката първо са подали гардовете на заведението поради проявена настъпателност от нейна страна.

Предстоят спомагателни полицейски дейности за изясняване на елементи по случая, споделиха от ОД на МВР-Бургас.

Случаят в „ Слънчев бряг “ повдигна въпроса дали частните гардове в нощния клуб са надвишили правата си, арестувайки с белезниците. Това го разрешава член 58 и 60 от Закона за частната охранителна активност, обясниха адвокати.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР