Районната прокуратура в Кюстендил постигна осъдителна присъда по дело за

...
Районната прокуратура в Кюстендил постигна осъдителна присъда по дело за
Коментари Харесай

Осъдиха кюстендилски адвокат заради фалшив документ за наследници


Районната прокуратура в Кюстендил реализира неоправдателна присъда по дело за документно закононарушение. Извършителят на действието – Е.Й., упражнява адвокатска специалност, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. 

През 2014 година той съставил неистинен формален документ, за да бъде употребен за засвидетелствуване на погрешни условия. На уверение за наследници бил притурен тип, че е издадено от кметството на с. Жиленци, община Кюстендил, и подписано от кмета, като в документа бил пропуснат фактически действителен правоприемник на наследодателя.

Престъпното действие било осъществено за имотна полза – признаването на Ф.И. за единствен притежател на неподвижен парцел – равнища от 5.600 дка.

Съдът е признал Е.Й. за отговорен и го е осъдил на 1 година " отнемане от независимост " с 3-годишен изпитателен период. Като утежняващо отговорността събитие е регистрирано наложеното му предишно административно наказване за умишлено прилагане на документ с погрешно наличие.

С решение на Окръжният съд в Благоевград неоправдателната присъда е доказана. Тя е дефинитивна и не предстои на обжалване и митинг. Делото е гледано в Благоевград, заради направени отводи от съставите в Кюстендил, споделиха за Българска телеграфна агенция от прокуратурата.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР