Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно производство за изтезаване

...
Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно производство за изтезаване
Коментари Харесай

Прокуратурата образува досъдебно производство за изтезаване на деца в габровския дом "Хризантема"

Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно произвеждане за измъчване на деца в Центъра за настаняване на деца с увреждания. След публикуваните преди по-малко от месец фрагменти на принуждение, множеството чиновници в центъра " Хризантема " бяха освободени.

Прокуратурата проверява и целия личен състав на дома, както и длъжностните лица от общината в Габрово, с цел да бъде открито дали има осъществени и други закононарушения от лица, отвън сниманите във видеоматериалите.

Събрани са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, оповестиха от прокуратурата.

В дом " Хризантема " са били изтезавани дете и малолетно лице, намиращи се под грижите на чиновниците в общественото заведение.

Разследването се прави под управлението на прокуратурата. Дадени са инструкции за назначение на експертизи за получените от децата телесни увреждания. Установява се тяхното психическо положение, както и годността им да бъдат очевидци.

Разследването ще обхване изясняване на дейностите на личния състав в дома, както и на длъжностните лица от общинската администрация. Целта е да се откри дали има осъществени и други закононарушения от хора, останали отвън камерите при снимането на видеоматериалите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР