Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 24-годишен мъж

...
Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 24-годишен мъж
Коментари Харесай

След гонка с полицията: Надрусан мъж катастрофира край Добрич

Районната прокуратура в Добрич притегли към наказателна отговорност 24-годишен мъж от варненско село, седнал зад кормилото на автомобила си след приложимост на наркотични субстанции и аварирал. Той е употребявал регистрационни табели, издадени за друга кола, оказал опозиция на полицейски чиновници при опит да бъде тестван и направил хулигански дейности при ръководство на автомобила.

Той ще остане в ареста за период до 72 часа за да се яви пред Окръжния съд в Добрич за установяване на мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор ще упорства да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

При обход на територия през нощта на 1 против 2 април, полицейски екип на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Добрич, вижда автомобил с неизправни светлини, който се движи по улица в града. Подадени са светлинен и звуков сигнал за прекъсване за инспекция, само че лидерът на автомобила не се преценява и продължава придвижването си. Напуска Добрич и се насочва към околните села, като се движи с доста висока скорост. Втори патрул прави опит да спре колата, само че лидерът й още веднъж не се преценява с полицейското предписание и продължава с висока скорост да се пробва да избяга.

До задържането му се стига откакто мъжът катастрофира при опит внезапно да навлезе в крайпътна територия заради придвижване с несъобразена скорост. При осъществените от полицейските органи инспекции е открита неговата идентичност – Д.Р. на 24 година от село в община Вълчи дол, област Варна. Тестовете за алкохол и наркотични субстанции посочили, че той е седнал зад кормилото откакто е използвал метамфетамин. Освен това регистрационните табели, сложени на управлявания от него автомобил, били издадени за друго МПС.

Мъжът е арестуван. Той е притеглен към наказателна отговорност за четири закононарушения. Предстои в съда да бъде импортирано настояването за задържането му под стража. Лекият автомобил, който Д.Р. е управлявал, е конфискуван от органите на реда и все още към този момент е отвън придвижване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР