Районната прокуратура в Берковица е внесла за разглеждане в съда

...
Районната прокуратура в Берковица е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда кандидат за общински съветник от Берковица за купуване на гласове

Районната прокуратура в Берковица е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Т.А. за пазаруване на гласове по време на локалните избори.
Обвиняемият е бил регистриран като претендент за общински консултант с решение на общинска изборна комисия в Берковица за изборите, провеждани на 27.10.2019 година
Две седмици преди локалния избор, Т.А. извикал настрани един от клиентите на заведение за публично хранене в града, което стопанисвал. По време на диалог той му предложил да гласоподава за неговата кандидатура против 40 лв.. Дал му и подробни указания – да упражни изборното си право в секцията си по адрес, да направи отметка на неговото име, след което да снима с телефон бюлетината и персоналната си карта. Предложил му да откри и други свои познати, които да гласоподават по същия метод. Няколко дни по-късно обвиненият повторил офертата си, само че още веднъж не получил единодушие.
В хода на извършеното досъдебно произвеждане обвиненият Т.А. не се е признал за отговорен и е отказал да дава пояснения.
Предстои наказателното произвеждане против него да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР