Районната прокуратура в Берковица е внесла в съда обвинителен акт

...
Районната прокуратура в Берковица е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят трима, ограбили заведение в прохода Петрохан, за да идат на дискотека

Районната прокуратура в Берковица е внесла в съда обвинителен акт против трима младежи от София, които на 12 август 2020 година нахлули в питейно заведение в старопланинския проход " Петрохан ", заплашили личния състав и посетителите и лишили от наличните пари от касата, оповестиха от Съдебната палата в Берковица.

На въпросната дата П.Г. /21г./, Б.А. /20г./ и Г.Я. /20г./ се срещнали и решили да отидат на дискотека. Понеже нямали пари, те решили да си набират с обир, качили се на колата и тръгнали по пътя от София към Берковица през прохода " Петрохан ". На върха спрели, поставили си маски и ръкавици, извадили пластмасов детски револвер към 2 часа през нощта нахлули в работещо заведение в прохода. Те заплашили личния състав и посетителите и взели оборота на заведението - 280 лв. и 20 евро. Преди да избягат към колата, нападателите напръскали заведението и някои от хората с пикантен спрей. После младежите се прибрали в София и си разделили парите.

След няколко месеца следствие нападалите били открити от полицията и арестувани, а закононарушението било потвърдено с ДНК-експертизи, различаване по записи от камерите в бара и от очевидци.

Предстои делото против тях да стартира в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР