Районната прокуратура в Асеновград внесе в съда протест спрямо размера

...
Районната прокуратура в Асеновград внесе в съда протест спрямо размера
Коментари Харесай

Прокуратурата иска по-тежки наказания за биячите от Асеновград

Районната прокуратура в Асеновград внесе в съда митинг по отношение на размера на наказванията на 11-те биячи, които на 26 юни пребиха няколко деца от тима по кану-каяк в Асеновград.

Протестът на прокуратурата е импортиран посредством Районен съд-Асеновград до Окръжния съд в Пловдив. Прокуратура в Асеновград стачкува само размера на избраните санкции, а не техния тип, като упорства за по-високи санкции. Мотивите на прокуратурата са, че наложените присъди от съда са занижени.

Предстои изговаряне на Окръжен съд-Пловдив.

11-те роми са подсъдими за осъществено безчинство с особена смелост и цинизъм, отправяне на закани за ликвидиране и нанасяне на междинни телесни повреди по хулигански подбуди.

Припомняме, на 26 юни група роми нападнаха първо девойки, които упражняват кану-каяк в езерото " 40-те извора ", а по-късно случаят прерасна в всеобщо сборичкване. По-късно деветима бяха задържани, а в следствие и още двама.

Събитията провокираха бурни реакции в града. Хиляди се събраха на серия от митинги против нелегално пребиваващите роми в града.

На 18 декември Районният съд в Асеновград постанови 5 ефикасни и 6 условни присъди на биячите, като делото се гледаше по съкратена процедура.
Най-тежката присъда е " отнемане от независимост " за период от една година и половина. Двама от нападателите получиха ефикасни присъда за по 1 година, а другите двама - по 10 месеца. Петима от упрекнатите получиха условни присъди.

След като биячите бяха наказани, родителите на потърпевшите деца бяха безпределно възмутени от наказванията. Според тях има действителна заплаха ромите да потърсят възмездие или да се саморазправят с децата или родителите им.

Припомняме и че част от подсъдимите биячи заведоха контрадело против децата с обвиняване, че те са ги нападнали и пребили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР