Районната прокуратура и Агенцията за контрол на социалните услуги започнаха

...
Районната прокуратура и Агенцията за контрол на социалните услуги започнаха
Коментари Харесай

След разкритията в социалния дом в с. Драганово - какви мерки ще бъдат взети от институциите?

Районната прокуратура и Агенцията за надзор на обществените услуги започнаха инспекции в дома за хора с ментални увреждания в горнооряховското село Драганово.

Фелдшерът, който по време на неочакваната инспекция в дома е бил пийнал, ще бъде дисциплинарно уволнен, ще бъдат изискани и тествани също документите, както и реда, по който да харчени персоналните средства на домуващите.

Проверяващите са открили също занижена хигиена както на домуващуте, по този начин и в пространствата. Директорът на дома Анелия Димитрова съобщи, че потребителите в дома са 80 души и за тях се грижат 45 души личен състав. Тя е един от основателите на инспекцията, поела е поста в края на предходната година.

" Искам да подчертая, че тук работят и доста качествени чиновници и си обичат работата. Полагат се грижи за домуващите ", сподели Анелия Димитрова - шеф на Дом за хора с ментални проблеми с. Драганово.

" Не е допустимо да се грижиш за хора от най-уязвимите групи и да употребяваш алкохол. Все отново отговаряш за човешки живот ", сподели Петя Иванова - зам.-кмет община Горна Оряховица.

" Имаме подпомагане от Агенцията за качество на обществените услуги, които в годините обратно са правили неколкократни инспекции и също са установили нередности в дома ", сподели Миглена Папазова, шеф отдел " Хуманитарни действия " в община Горна Оряховица.

Вижте повече в директното включване на Зорница Илиева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР