Районната община Триадица е започнала разговори за веждането на зелена

...
Районната община Триадица е започнала разговори за веждането на зелена
Коментари Харесай

Зелената зона за паркиране може да достигне до Южния парк

Районната община " Триадица " е почнала диалози за веждането на зелена зона за паркиране по бул. " Витоша " до входа на Южния парк. Това се разбра на днешното съвещание на комисията по превоз към Столичния общински съвет, на което се одобри предлагането за зелена зона в елементи от " Красно село ", " Възраждане ", " Оборище " и изцяло в " Лозенец ".

Предстои общинският съвет да вземе дефинитивно решение, като се чака това да се случи на съвещанието му на 22 февруари. Новите зони ще могат да бъдат въведени най-рано в края на юни, тъй като е належащо време за маркиране на регионите и слагане на колчета.

 Зелената зона за паркиране може да доближи до Южния парк
© Столична Община

В регион " Оборище " паркирането може да стане платено в сектора сред булевардите " Христо и Евлоги Георгиеви ", " Данаил Николаев ", " Ситняково " и улиците " Черковна " и " Султан тепе ". Зелената зона в " Красно село " може да им сред булевардите " Иван Гешов ", " Пенчо Славейков ", " Ген. Тотлебен " и " Георги Софийски ". Район " Възраждане " предлага зелена зона сред булевардите " Сливница ", " Константин Величков ", " Александър Стамболийски ", " Ген. Скобелев " и улиците " Опълченска " и " Димитър Петков ".

По време на съвещанието ръководителката на отдел " Паркиране и гаражи " в Центъра за градска подвижност сподели, че кметът на " Триадица " Николай Терзиев е почнал диалози за разширение на зоната до Южния парк. Причината била, че в региона имало сериозен проблем с паркирането, изключително през почивните дни.

Освен това съветниците от комисията допуснаха, че с въвеждането на зелените зони в други част на София и най-много тази в " Лозенец " потокът от коли в търсене на паркоместа към парка ще се усили. Председателката на комисията Екатерина Йорданова (ГЕРБ) сподели, че общинският съвет ще прегледа всяко предложение за нова зелена зона, само че ще приема единствено тези, които са добре аргументирани.

Съветникът Борислав Бориславов (СДС) пък изиска да не се обособяват места за паркиране върху тротоарите в новите зелени зони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР