Районната избирателна комисия във Видин заличи от листата с кандидати

...
Районната избирателна комисия във Видин заличи от листата с кандидати
Коментари Харесай

Заличиха кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС във Видин

Районната изборна комисия във Видин заличи от листата с претенденти за депутати на ГЕРБ-СДС Ани Нораири Арутюнян, оповестиха от РИК.
Причината за това е, че при инспекция е открито, че тя има и друго поданство с изключение на българско.
Съгласно член 244 ИК право да бъдат избирани за народни представители имат българските жители, които дават отговор на член 65, алинея 1 от Конституцията на Република България, а точно да нямат друго поданство, да са навършили 21 години, да не са сложени под забраняване и да не изтърпяват наказване отнемане от независимост. В случая е било открито, че кандидатката не дава отговор на изискванията по член 65, алинея 1 от Конституцията на Република България, Районната изборна комисия заличава регистрацията.
По мотив решението Ани Нораири Арутюнян написа пост във фейсбук:
" Израснала съм във Видин. Семейството ми се е преселило тук в далечната 1993 година, когато съм била на 2 годинки. Това е градът, където получих своето начално, главно и приблизително обучение. Това е градът, в който моето семейство се откри и откри другари и прехранване, откри дом. Това е градът, който ме построи като персона. Това е градът, в който се роди моят брат и където живеят моите близки.
За страдание, ще бъда заличена, като претендент за депутат в 5-ти МИР - Видин. Това е решение на ЦИК и аз го почитам. Като български жител съм уверена, че Конституцията и законите на Република България би трябвало да се съблюдават абсолютно.
Аз съм и оставам част от Отбора на Видин! За мен това е на първо място идея. Ще поддържам своите сътрудници и стоя твърдо зад концепцията да се постави ред в хаоса. Вярвам, че човек би трябвало да посреща и преодолява трудностите и компликациите с високо вдигната глава и достолепие. Оставам вярна на своите правила и полезности. Убедена съм, че недостига на отговорност в политиката се взема решение с интензивно гражданско общество и ясна позиция, а това е задача на всеки млад субект ".
Решението може да се апелира в 3-дневен период, който стартира да тече от през вчерашния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР