Районна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа грузинския гражданин

...
Районна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа грузинския гражданин
Коментари Харесай

Задържаха грузински „каналджия“

Районна прокуратура-Ямбол задържа за период до 72 часа грузинския жител И.С.

Той е упрекнат за това, че незаконно е подкрепил 18 непознати жител, определящи се като иракчани и сирийци, да минават през територията на страната. Обвиняемият е целял да набави полза за себе си. Престъплението е осъществено на 30.11.2022 година на път в региона на гр. Елхово. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, предл.1, т.3, т.4, т.5, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Подробности по случая заяви пред медиите прокурор Дойчин Дойчев – административен началник на Окръжна прокуратура-Ямбол. Той уточни, че незаконното действие е осъществено по метод, който е рисков за транспортираните лица. Всички те са били превозени в джип, който е претърпял пътнотранспортно произшествие, като е опитал да се избяга от полицейските чиновници с висока скорост. Предстои по отношение на обвиненото лице да бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Прокурор Дойчев даде и данни за все по-нарастващият мигрантски напън на територията на Ямболска област. Само през м. ноември в районна прокуратура са новообразувани 50 досъдебни производства. През същия интервал 30 лица са предадени на съд за незаконно транспортиране на непознати жители през територията на страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР