Районна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Охранител, държал ученичка в квартирата си, отива на съд

Районна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Й.И. за нелегално задържане на малолетно момиче срещу волята му, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Шестнадесетгодишната ученичка, която живее в Преходно жилище във Враца, се среща в обществените мрежи с 31-годишния охранител Й. И. в края на 2020 година Двамата стартират да се виждат, само че след известно време мъжът почнал да използва алкохол и да се държи жестоко с момичето, като си разрешавал и физическа експанзия по отношение на него, се показва в известието.

Ученичката търси подпомагане от шефа на преходното жилище, само че макар диалозите, мъжът продължава да упорства за срещи, изпраща заплашителни известия по телефона. На 18 февруари 2021 година двамата още веднъж се срещат, посещават техен прочут, а по-късно И.Й. не разрешава тя да се прибере в жилището си. Той се държи се жестоко с нея, кара ѝ се, счупва телефона ѝ, допълват от прокуратурата.

Установявайки отсъствието на ученичката, шефът на преходното жилище алармира полицейските органи и детето е оповестено за общодържавно търсене. През идващите пет дни обвиненият не позволява на момичето да си тръгне, като я държи заключена в тавана, където живеел. Възползвайки се от отсъствието на обвинения и от забравения от него телефон, потърпевшата съумява да се свърже с шефа на жилището и да заяви адреса, на който се намира. На място идват полицейските чиновници, които водят момичето и го предават на шефа.

И.Й. е притеглен към наказателна отговорност за незаконно отнемане от независимост на малолетното лице, което траяло повече от две денонощия. Предстои съдът във Враца да насрочи съвещание по делото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР