Районна прокуратура-Враца предаде на съд П. Х., привлечен към наказателна

...
Районна прокуратура-Враца предаде на съд П. Х., привлечен към наказателна
Коментари Харесай

Изправят пред съда насилник, тормозил жена си във Враца

Районна прокуратура-Враца съобщи на съд П. Х., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият от няколко години живеел на фамилни начала с Ц. С. След раждането на сина им през 2014 година връзките посред им се влошили. П. Х. употребявал алкохол и проявявал експанзия по отношение на дамата, а това станало мотив за раздялата им.
Дори и по-късно обвиненият траял с грубото си държане по отношение на Ц. С. и децата й от предишно общуване. Тя сезирала съда с искане за налагане на ограничения за отбрана по Закона за отбрана от домашното принуждение. Със правосъдна заповед на П. Х. било неразрешено да доближава нея и децата ѝ на по-малко от 150 метра за период от 18 месеца.
Сутринта на 31.10.2020 година обвиненият влезнал в жилището на Ц. С., до момента в който дамата била при домоуправителя на различен етаж. На връщане, заварвайки го в спалнята ѝ, тя се изплашила и му напомнила за ограничаващата заповед. П. Х. ѝ се изсмял и ѝ дал отговор, че тя е изтекла. Докато дамата алармирала за случилото се на телефон 112, той избягал.
По случая е било формирано досъдебно произвеждане. Разпитан в качеството на обвинен П. Х. е признал виновността си и е изразил страдание за осъщественото.
Предстои делото да продължи в съда.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР