Районна прокуратура-Враца постигна осъдителна присъда спрямо 30-годишния Д.К., привлечен към

...
Районна прокуратура-Враца постигна осъдителна присъда спрямо 30-годишния Д.К., привлечен към
Коментари Харесай

Осем години затвор за рецидивист, опитал да изнасили баба във Врачанско

Районна прокуратура-Враца реализира неоправдателна присъда по отношение на 30-годишния Д.К., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него при изискванията на рисков рецидив закононарушение по 152, алинея 3, т. 5, вр. алинея 1, т. 2, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ и „ б “, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Подсъдимият Д.К. е осъждан и е изтърпявал наказване „ отнемане от независимост “.
През 2017 година той бил приет за отговорен от Областния съд-Вилдесхаузен в Германия за опит за обезчестяване. След осъждането му в чужбина той следвало да бъде под наблюдаване на способените управляващи за период от 5 години и да взе участие в стратегия за подкрепяне на полови насилници. Д.К. декларирал на съответните немски органи нерегистриран адрес и се завърнал в България. Впоследствие направил обир, като за това закононарушение през 2019 година бил наказан от Районния съд в Монтана.
През нощта на 10 октомври 2020 година подсъдимият Д.К., с качулка и забрадка на главата, светейки си с фенер, влезнал в дома на 83-годишна жена от врачанско село. Нападнал я и се опитал да реализира с нея насилствен сексуален акт. Пострадалата оказала опозиция. Успяла да вземе мобилния си телефон, избягала на открито при съседите си, където потърсила помощ. Междувременно Д.К. напуснал непознатото жилище и се укрил.
Продължително време той е бил търсен от полицията, а след установяването му е бил арестуван.
Делото против Д.К. се е провело по реда на кратко правосъдно разследване, при което той е признал всички обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт на прокуратурата. Наложеното наказване, което подсъдимият следва да изтърпи, е 8 години „ отнемане от независимост “.
Осъдителната присъда може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР