Районна прокуратура – Враца постигна осъдителна присъда спрямо 30-годишен с

...
Районна прокуратура – Враца постигна осъдителна присъда спрямо 30-годишен с
Коментари Харесай

8 години затвор за рецидивист за опит за изнасилване на баба

Районна прокуратура – Враца реализира неоправдателна присъда по отношение на 30-годишен с букви Д.К., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него обезчестяване.

Подсъдимият Д.К. е осъждан, изтърпявал е наказване „ отнемане от независимост “.
През 2017 година той бил приет за отговорен от Областния съд – Вилдесхаузен в Германия за опит за обезчестяване. След осъждането му в чужбина той следвало да бъде под наблюдаване на способените управляващи за период от 5 години и да взе участие в стратегия за подкрепяне на полови насилници. Д.К. декларирал на съответните немски органи нерегистриран адрес и се завърнал в България. Впоследствие направил обир, като за това закононарушение през 2019 година бил наказан от Районния съд в гр. Монтана.

През нощта на 10 октомври 2020 година подсъдимият, с качулка и забрадка на главата, светейки си с фенер, влезнал в дома на 83-годишна жена от врачанско село. Нападнал я и се опитал да реализира с нея насилствен сексуален акт. Пострадалата оказала опозиция. Успяла да вземе мобилния си телефон, избягала на открито при съседите си, където потърсила помощ. Междувременно той напуснал непознатото жилище и се укрил.

Продължително време той е бил търсен от полицията, а след установяването му е бил арестуван.
Делото против Д.К. се е провело по реда на кратко правосъдно разследване, при което той е признал всички обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт на прокуратурата. Наложеното наказване, което подсъдимият следва да изтърпи, е 8 години „ отнемане от независимост “.
Осъдителната присъда може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд – Враца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР