Районна прокуратура-Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура-Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят извършители на грабеж над възрастен мъж в Брегово

Районна прокуратура-Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Т.М. (на 25 години) и В.Т. (на 19 години) за осъществено от тях закононарушение по член 198, алинея 1, вр. член 20 от Наказателен кодекс.

На 07.12.2021 година обвинените решили да се снабдят с пари по противозаконен метод, като лишават пенсия от самотно живеещия в гр. Брегово Е.П. Възрастният мъж бил неработоспособен, не можел да се придвижва независимо. За него се грижел обществен служащ, който го посещавал всекидневно.

Снабдени с ножица, маски и ръкавици, Т.М. и В.Т. тръгнали към къщата на Е.П. Прескочили оградната мрежа на двора, срязали халката на катинара и влезнали в дома на пенсионера. Т.М. се нахвърлил върху спящия мъж, развикал се, нанесъл му удари с юмруци в лицето. Настоявал за пари. От невъзможност Е.П. споделил за местонахождението им. Грабителите лишили от него 300 лв. и мобилен телефон и избягали. Впоследствие си разделили парите поравно.

Пострадалият изпитвал болки. Искал да се обади в полицията, само че нямал телефон и не могъл да стане от леглото.

На идващия ден възрастният мъж бил посетен от персоналния си помощник, на който разказал за случилото се. Незабавно бил подаден сигнал до органа на реда.

В хода на следствието причинителите на грабежа са били открити.

Престъплението е било осъществено извънредно брутално, безочливо и надменно. Деянията на обвинените са с висока степен на социална заплаха – ориентирани са по отношение на възрастен, безсилен, трудноподвижен човек.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР