Районна прокуратура - Видин приключи разследването и предаде на съд

...
Районна прокуратура - Видин приключи разследването и предаде на съд
Коментари Харесай

На съд отива мъж, пребивал и остригал приятелката си във Видин

Районна прокуратура - Видин завърши следствието и съобщи на съд 20-годишен юноша, притеглен към наказателна отговорност за незаконно отнемане от независимост, предхождано от редовно практикуване на физическо принуждение по метод непосилен и рисков за здравето на пострадалата; несъблюдение на заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение, както и причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение.

През февруари 2021 година обвиненият Р.Р. заживял на фамилни начала със С.С. в дома си в град Видин. Той постоянно употребявал амфетамин и ставал нападателен, като редовно упражнявал физическо принуждение по отношение на С.С. Поводи за това били отводите й да използва дрога и заради ревнивост.

Това траяло и когато двамата се преместили да живеят при околните на потърпевшата. Въпреки че побоите зачестявали и ставали по-жестоки, тя не подавала сигнали в полицията и не търсила здравна помощ.

Няколко пъти двамата се разделяли, след което още веднъж заживявали дружно. За малко той се въздържал от физическо принуждение по отношение на С.С., само че след това още веднъж продължавал да я малтретира. За един от случаите на принуждение бил подаден сигнал в полицията. Пострадалата посещавала Център за незабавна здравна помощ в гр. Видин, където й било издадено здравно удостоверение.

На С.С. е била издадена заповед за незабавна отбрана, с която на Р.Р. били наложени ограничаващи ограничения. Няколкократно те били нарушавани от обвинения.

На 30.07.2023 година Р.Р. на потърпевшата, остригал й косата, държал я срещу волята й в дома си повече от две денонощия, като през това време не й давал вода и храна. С.С. съумяла да избяга при съседи. За случилото се бил подаден сигнал в полицията.

В дома на обвинения са били осъществени процесуално-следствените дейности - оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване.

В хода на досъдебното произвеждане са разпитани очевидци, назначени са и са осъществени експертизи - съдебномедицинска, правосъдна психолого - психиатрична.

Предстои делото да продължи в съда.
 В ареста остава младежът, пребил и остригал жена във Видин
В ареста остава младежът, пребил и остригал жена във Видин

Престъплението бе осъществено в изискванията на домашно принуждение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР