Районна прокуратура-Видин постигна осъдителна присъда, с която подсъдимата И. М.

...
Районна прокуратура-Видин постигна осъдителна присъда, с която подсъдимата И. М.
Коментари Харесай

Дадоха ефективно наказание на жена, предизвикала умишлен палеж на чуждо имущество в Грамада

Районна прокуратура-Видин реализира неоправдателна присъда, с която подсъдимата И. М. е приета за отговорна за осъществен от нея палеж – закононарушение по член 330, ал.1 от Наказателен кодекс.
На 04.03.2021 година подсъдимата И. М., посредством потребление на запалка и напоена с бензин забрадка, запалила непознато имущество - паянтова едноетажна сграда в дворно място на ул. „ Тодор Титоренков “ в Грамада, област Видин. Вследствие на провокирания от нея пожар са били унищожени домашен уреди, мебели, мебелировка и голям брой други движимости. Общата стойност на породените от подсъдимата вреди са на забележителна стойност – 8083 лв..
По време на следствието е било открито, че претекстът за осъществяването на незаконното действие са персонални връзки на подсъдимата със притежателя на запаления парцел и брачна половинка й.
Според заключението на осъществената пожаротехническа експертиза, повода за пораждане на пожара е тенденциозен палеж и огнището му е в съхраняваните горими материали на площадката пред постройката.
Районният съд в Кула е осъдил И. М. на 8 месеца „ отнемане от независимост “.
Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред въззивната инстанция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР