Районна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят муле на телефонни измамници, опитали да преметнат жена във Видин

Районна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Д.Т.
На 29.08.2018 година към 19.30 ч. на стационарния телефон на потърпевшата К. позвънил мъж, който се показал като дежурен служител на реда. Обяснил й, че този телефон е в лист с номера, които ще бъдат „ тероризирани “ и я посъветвал при позвъняване да организира диалог, с цел да могат да засекат позвъняването. След това и продиктувал номер /094112/, на който дамата да звънне, откакто с нея се свържат терористите.
Малко по-късно се обадила жена, която споделила на К. да изчака, с цел да приказва, след което мъжки глас и споделил: „ слушай знаем къде живееш, ще дойдем при теб ще те пребием, в случай че не дадеш парите, които имаш “ и линията прекъснала. След към 15 минути телефонът още веднъж позвънил и се чул същият мъжки глас, който траял да заплашва пострадалата. Казал да му даде всичките пари и злато, които има.
Жената позвънила на тел. 094112 и разказала на мъжа, който в началото и се показал за служител на реда за случилото се. Той я посъветвал да събере всички пари и украшения от вкъщи си и да ги постави в една торба. Обяснил й, че долу има служител на реда и ще задържат терористите. Попитал я къде живее, като К. му обяснила в детайли. Пострадалата събрала в жълт найлонов плик всички пари и злато, с които разполагала, а малко по-късно се обадил мъжки глас, който и споделил да занесе торбата и да я остави до кофите за отпадък против паркинга на „ МОЛ “-Видин. Св. Калчева изпълнила указаното. През цялото време „ служителят на реда “ продължавал да беседва с нея по телефона, като след към 20 минути и споделил да отиде да си вземе торбичката и траял да я държи на линия. Св. К. слязла пред къщата и видяла униформени служители на реда и патрулен автомобил. Подала им сигнал с ръка, с цел да спрат, като им обяснила, че е оставила плик с пари и полезности малко по-рано сред две кофи за боклук тъкмо против постройката на МОЛ-Видин. Казала им, че оказва помощ на полицията да заловят телефонни измамници. Полицейските чиновници огледали мястото и видели, че плика с полезности е още там. Отдръпнали се и почнали наблюдаване до идване на екип на Криминална полиция. Минути по-късно на място пристигнали чиновниците на престъпна полиция, които се разположили на към 100 метра за наблюдаване.
Няколко минути по-късно забелязали лице от мъжки пол, което се приближавало откъм градинката на черквата. Той се насочил право към мястото, където бил оставен плика, като същият бил очевидно разтревожен, непрекъснато се оглеждал и говорел по мобилният си телефон. Доближил се до оставения плик, навел се, хванал го за дръжките и съвсем незабавно го пуснал, защото забелязал приближаващите към него полицейски чиновници. В този миг същият бил арестуван от чиновниците на ОД на МВР-Видин. Самоличността му била открита като Д.Т. от Бургас. На място бил осъществен оглед на местопрестъпление. С протокол пликът бил конфискуван зеедно с движимостите в него, които били в детайли разказани и фотографирани.
Разпитан в качеството на обвинен, в наличие на назначения му длъжностен бранител, Т. направил цялостни признания за осъщественото от него действие. Заявил, че е бил осъждан и в предишното за осъществени телефонни измами, както и че тогава е изпълнявал същата роля - на така наречен „ муле “. Неговата задача се състояла в това да вземе оставените от потърпевшата полезности и по-късно да ги отнесе до посочено от съучастника му място.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР