Районна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Районна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Изправят пред съда рецидивист за измама при покупка на ракия в Кула

Районна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против мъж на 37 години, притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение - машинация при покупка на ракия в Кула.
Обвиняемият е неведнъж осъждан за умишлени закононарушения от общ темперамент на „ отнемане от свобода”. На 1 август 2020 година, мъжът отишъл в дома на брат си в село Големаново, община Кула.
В двора малолетните му племенници играели с хартии, наподобяващи банкноти, с надпис 100 лв. и „ пример “. По-късно същия ден, откакто децата ги оставили на земята, той ги взел и отпътувал с тях за Кула.
Пристигайки в града, отишъл при съседите на сестра си и изискал да закупи ракия. Дал на стопанина хартия, наподобяваща 100 лв., при което му били върнати 80 лв. ресто.
Впоследствие купил бира на сестра си и мъжа й и лакомства за децата им. Междувременно съпрузите, „ продали “ на обвинения ракия, се усъмнили, че той ги измамил. Показали „ банкнотата “, с която той им „ платил “, на продавача в един от питателните магазини, който им споделил, че това не е паричен знак.
Веднага била подадена тъжба в полицията.
Същият ден измамникът бил открит. Поредното закононарушение, за което бил притеглен към наказателна отговорност, той направил в изискванията на рисков рецидив.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР