Районна прокуратура – Видин е предала на съд В. Флоров,

...
Районна прокуратура – Видин е предала на съд В. Флоров,
Коментари Харесай

Съдят селски кмет от Видинско за фалшив документ

Районна прокуратура – Видин е предала на съд В. Флоров, кмет на кметство с. Неговановци, и В. Панайотова за осъществени от тях закононарушения по член 311, алинея 1 и по член 309, алинея 1 от Наказателния кодекс.
През ноември 2016 година обвинената Панайотова работила като застрахователен медиатор към Пенсионно осигурително сдружение „ Алианц България “ АД. В кръга на службата си тя следвало да набира обезпечени лица към наложителен повсеместен пенсионен фонд, ръководен от компанията.
На 21.11.2016 година, във Видин, тя съставила заявление за смяна на присъединяване и прекачване на насъбраните суми по самостоятелната партида в различен подобаващ фонд за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване, на което придала тип, че същото изхождало от лицето М.К. от гр. Брегово. Обвиняемата се подписала в рубрика „ Осигурено лице “ и го занесла в кметството на село Неговановци.
Обвиняемия Флоров, в качеството си на кмет, като длъжностно лице и като орган на локалната администрация, имал право да прави нотариално засвидетелствуване на подписи на частни лица върху документи.
Въпросното заявление му било показано от Панайотова и в неявяване на посоченото в него лице – М.К., той направил нотариалното удостоверяване на документа. По този метод Флоров удостоверил, че обезпечената персонално се явила и положила автограф пред него.
Този документ обвинената В. Панайотова показала пред Пенсионно осигурително сдружение „ Алианц България “ АД, с цел да потвърди, че М.К. желае да бъде прекъснато правното отношение сред нея и Пенсионноосигурителна компания „ Съгласие “, както и присъединяване й в съответния пенсионен фонд. Наред с това насъбраните средства в самостоятелната партида на М.К. се прехвърляли в наложителен повсеместен пенсионен фонд „ Алианц България “.
​В хода на досъдебното произвеждане по делото е била направена сложна правосъдно графическа и техническа експертиза, открила, че подписът в заявката бил положен от обвинената Панайотова, а нотариалната легализация – от обвинения Флоров.
Предстои насрочване на разпоредително съвещание от съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР