Районна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Обвиниха 38-годишен варненец за отправена закана за убийство!

Районна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт против 38-годишен мъж, обвинен за това, че отправил закана за живота на жена, с която преди време съжителствал, при изискванията на домашно принуждение и нарушил заповед за отбрана от домашно принуждение на същата, издадена от Районния съд през октомври 2022 година. Л.Д. ще бъде съден за две закононарушения - по член 144, алинея 3, т. 1, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Той и потърпевшата имали връзка и заживели дружно през 2018 година. Скоро по-късно мъжът почнал да упражнява физическо и психическо принуждение по отношение на дамата и тя решила да постави завършек на връзките им. Въпреки че известно време траяли да поддържат връзка, в края на октомври 2022 година пострадалата подала молба до Районен съд – Варна за отбрана от домашно принуждение и била издадена заповед със период от 12 месеца, съгласно която Л.Д. нямал право да доближава дамата, дома и работното й място на по-малко от 100 метра.

В началото на октомври 2023 година, в нарушаване на тази заповед, обвиненият отишъл до работното място на потърпевшата и желал да беседва с нея. Тя не се съгласила, което ядосало мъжа и той почнал да я насочва към нея обвинявания и обиди. Заканил се, че ще я убие. След като работното време завършило, тя си тръгнала, като била последвана от Л.Д. Той още веднъж изискал да приказва с нея, само че тя още веднъж отказала. Последвали нови закани, след което пострадалата подала сигнал на ЕЕН112. По случая било формирано досъдебно произвеждане.

Обвиняемият е прочут на органите на реда и прокуратурата и е осъждан, като до 2019 година е изтърпявал наказване " отнемане от независимост “. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване " отнемане от независимост “ за период до шест години за отправената закана за ликвидиране, а за нарушената заповед за отбрана от домашно принуждение може да бъде наказан с " отнемане от независимост “ до три години или с санкция до пет хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР