Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за приготовление за

...
Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за приготовление за
Коментари Харесай

Непълнолетен планирал палеж на храм

Районна прокуратура – Варна управлява досъдебно произвеждане за подготвяне за осъществяване на палеж на набожен храм, инвентар, артикули или друго имущество.

На 23 юни, по време на мониторинг със профилирани софтуерни стратегии, посредством които се реализира непрекъснат надзор на разнообразни мрежи, било засечено известие на консуматор от българското интернет пространство, в което се съдържала информация за подготвян палеж на набожен храм, оповестиха от държавното обвиняване.

Предприети били незабавни дейности по локализиране и намиране източника на това известие, вследствие на които е открит неговият създател – малолетно момче от Варна. От дома му са конфискувани компютърна настройка и мобилен телефон.

Работата по случая продължава под управлението на наблюдаващ прокурор. Младият варненец е притеглен към наказателна отговорност за осъщественото от него действие.

При първичните дейности по следствието станало ясно, че момчето членува в над 100 групи с радикални ползи, което обуславя наложителна задълбочена инспекция по тази линия на досъдебното произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР