Районна прокуратура-Варна привлича към наказателна отговорност за изнасилване на възрастна

...
Районна прокуратура-Варна привлича към наказателна отговорност за изнасилване на възрастна
Коментари Харесай

Задържаха млад мъж, нападнал възрастна жена в село Синдел

Районна прокуратура-Варна притегля към наказателна отговорност за обезчестяване на стара жена 22-годишен мъж от село Тръстиково.

Предстои на А.А. да бъдат повдигнати обвинявания за закононарушения по член 152, алинея 1 и по член 150 от Наказателен кодекс. Той ще бъде арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Деянието е осъществено в следобедните часове на 23 януари 2023 година в село Синдел. В двора на потърпевшата 73-годишна жена нахлул чужд млад мъж. Той употребявал физическа мощ, с цел да преодолее съпротивата на дамата и, срещу волята й направил сексуален акт с нея. След това бързо напуснал непознатия парцел като избягал в незнайна посока.

При извършените първични дейности по следствие на случая е открит и арестуван причинителят на действието. 22-годишнинят А.А. не е прочут на органите на Министерство на вътрешните работи и не е осъждан.

Работата по доказване и документиране на закононарушението продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура във Варна. Прокурорът по случая ще упорства пред съда за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинения.

Информацията за случая бе дадена на брифинг през днешния ден от административния началник на Районна прокуратура – Варна прокурор Невена Илиева и от заместник-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна комисар Андрей Ангелов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР