Районна прокуратура - Варна предаде на съд 50-годишния Ж.K. В

...
Районна прокуратура - Варна предаде на съд 50-годишния Ж.K. В
Коментари Харесай

50-годишен варненец отива на съд заради порнографски материали с деца

Районна прокуратура - Варна съобщи на съд 50-годишния Ж.K. В изискванията на продължавано закононарушение, той държал за себе си и разпространявал нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, които наподобяват ненавършили 18 години.

По време на мониторинг със профилирани софтуерни стратегии, посредством които се реализира непрекъснат надзор на разнообразни мрежи, употребявани от консуматори от целия свят за обмяна на файлове, бил засечен консуматор от българското интернет пространство, който разпространявал файлове, разпознати от базата данни като детска полова употреба. С оглед откритото, през февруари 2019 година било формирано досъдебно произвеждане.

В хода на следствието станало ясно, че причинител на незаконните дейности бил 48-годишният тогава Ж.К. В паметта на портативен компютър и два външни хард диска, благосъстоятелност на обвинения, са открити фото и видео файлове, които били квалифицирани като нецензурен материали, за основаването на които били употребявани лица, които изглеждали като ненавършили 18 години.

Установено било, че обвиненият разпространявал тези файлове, като единствено в интервала 15 – 18 януари 2019 година били споделени 10 699 видеофайла с порнографско наличие, 3 649 от които категоризирани като такива с най-тежко наличие.

След внасянето на обвинителен акт по делото, следва то да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Ако бъде приет за отговорен за разпространяването на порнографските материали с малолетни, Ж.К. може да получи наказване „ отнемане от независимост “ до 6 години и санкция до 8000 лв.. За държане на такива материали законът планува наказване „ отнемане от независимост “ до една година и санкция до 2000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР