Районна прокуратура в Стара Загора e привлякла като обвиняеми по

...
Районна прокуратура в Стара Загора e привлякла като обвиняеми по
Коментари Харесай

Мъж заплаши бившата си с киселина, а друг преби и влачи приятелката си след скандал

Районна прокуратура в Стара Загора e привлякла като обвинени по две досъдебни производства двама мъже за закононарушения, осъществени в изискванията на домашно принуждение. Това оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване. И двата случая са от събота, прецизира Българска телеграфна агенция.

По първото досъдебно произвеждане Районна прокуратура-Стара Загора е повдигнала обвинявания на А.С., на 27 години, за нанасяне на междинна телесна щета на 21-годишна жена, с която живеел, като я съборил на земята, влачил я, удрял я по тялото, като при рухването, тя е наранила дясната си ръка.

При вторият случай е упрекнат П.К., на 28 година, който след раздялата си с 27-годишна жена, е направил две закононарушения, ориентирани против личността и имуществото ѝ. Според обвиняванията той е срязал четири гуми на кола, употребена от потърпевшата. В същия ден обвиненият, през мобилно приложение, заплашил дамата, че ще я залее с киселина.

Двамата мъже са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес Районната прокуратура в Стара Загора ще внесе искане в съда налагане на непрекъснати ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.

През лятото Народното събрание одобри промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, с които се усилва кръгът от хора, които попадат под обсега на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни. До законодателните промени се стигна след случая с 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР