Районна прокуратура в Пловдив образува светкавично наказателно производство срещу бащата,

...
Районна прокуратура в Пловдив образува светкавично наказателно производство срещу бащата,
Коментари Харесай

Бащата пребил и вързал на гробищата сина си, с обвинение - може да го затворят за 10 години

Районна прокуратура в Пловдив образува стремително наказателно произвеждане против бащата, който преби малолетния си наследник през вчерашния ден и го остави вързан за оградатана гробища. 36-годишният Христо Ангелов от с. Дуванлии е упрекнат за осъществено от него незаконно отнемане от независимост на малолетното му дете – Димитър на 9 година Законът планува отнемане от независимост от 3 до 10 години.

В хода на следствието е открито, че на 20.12.2017г. Ангелов получил позвъняване по телефона от Директора на ОУ»Хр. Смирненски» в с. Житница, че малолетният му наследник Димитър на 9 година не слуша в учебното заведение и се закача със съучениците си.След като детето се прибрало в дома си към 16.00 часа на 20.12.2017г., Ангелов му нанесъл побой, като в началото го удрял с плесници, а в следствие употребявал железен ръжен и дървена пръчка, която счупил на пет места по време на побоя. При побоя на детето били породени множеството телесни повреди.

Свидетели на нанесения побой станали майката на детето Е. Боянова, с която Ангелов съжителствал на фамилни начала, както и двама от братята му.След побоя Ангелов отвел детето до гробищния парк на с. Дуванлии, където го завързал босо за оградата на гробището и го оставил там, като се прибрал в дома си.Малолетният Димитър съумял самичък да се развърже, след което инцидентен минувач го откарал в медицински пункт в с. Калояново за оказване на здравна помощ.

Понастоящем е приет в болница в УМБАЛ Св. Георги в гр. Пловдив, без заплаха за живота.Към сегашния миг по делото е разпитана майката на детето и се организират разпити на всички лица, очевидци на закононарушението, назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето, втора съдебно-медицинска експертиза на конфискуваните с протокол за оглед на местопрестъпление материални доказателства, правосъдна психиатрична експертиза на Христо Ангелов и сложна правосъдна психиатрично-психологична експертиза на малолетния Димитър.Христо Ангелов е арестуван за 24 часа и следва искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Продължават дейни следствени и оперативни дейности по делото, като са известени и обществените служби за случая.

/ПИК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР