Районна прокуратура в Левски внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура в Левски внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят Дивна за катастрофата с Кристин

Районна прокуратура в Левски внесе в съда обвинителен акт против младата певица Дивна, заяви вестник "Посредник " . Според формалния документ тя е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и предизвикала злополука, при която е потърпевша нейна другарка.
Става въпрос за произшествието, при което тя се размина без пострадвания, само че нейната спътничка - манекенката Кристин Илиева пострада тежко - и двата й крайници бяха счупени и известно време беше в медикаментозна кома. Тя към момента се възвръща от тежките контузии, претърпяла е поредност от интервенции у нас и в Турция.



Обвинението против Дивна е за това, че на 12.03.2018 година, на път Бяла-Ботевград, наоколо до с. Българене, община Левски, област Плевенска, при ръководство на лек автомобил марка “Тойота “, модел “Корола “, нарушила разпоредбите за придвижване, открити в Закона за придвижване по пътищата, като управлявала колата със скорост 124,42 km/h. при ограничаване на скоростта отвън обитаемо място – 90 km/h и по несъобразителност предизвикала на Кристин. междинна телесна щета, изразяваща се в причиняване на разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота – закононарушение по чл.343, вр. чл.342 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата и нейна другарка пътували от гр.Русе за гр.София. Дивна подхванала изпреварване на различен автомобил. При маневрата възприела идващ насрещно движещ се товарен автомобил и завъртяла кормилото, с цел да се прибере в лентата си за придвижване. При високата скорост на придвижване и неправилни механически дейности на лидера автомобила нарушил напречната си резистентност, поднесъл и се блъснал в мантинелата. В резултат на ударът по автомобила настъпили деформации и телесна щета на пасажера на предната дясна седалка Криси. Предстои насрочване на делото за разглежданe от съда.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР