Районна прокуратура-Стара Загора се е самосезирала и е възложила проверка

...
Районна прокуратура-Стара Загора се е самосезирала и е възложила проверка
Коментари Харесай

Проверяват стопанисването на каналите в Старозагорско, след като момиче се удави в града

Районна прокуратура-Стара Загора се е самосезирала и е упълномощила инспекция по отношение на стопанисването и сигурността на напоителните и отводнителните канали на територията на област Стара Загора във връзка със случая с 12-годишното момиче, в напоителен канал в регионалния град.

Срокът за приключването на инспекцията е едномесечен, оповестиха от държавното обвиняване.

В Районна прокуратура-Стара Загора по случая е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност .
 Контролът върху детските площадки - два пъти годишно
Контролът върху детските площадки - два пъти годишно

Стопанинът следва да сформира проект за контрола и поддържането ѝ

Наблюдаващият прокурор е изискал сведения и заверени копия на документи от " Напоителни системи " ЕАД - клон Горна Тунджа, гр. Стара Загора, които да покажат дали се извършват прецизно отговорностите за обезопасяване на напоителните и отводнителни канали в Стара Загора, както и другите хидромелиоративни и хидротехнически уреди. Изискано е съответно да се уточни какви дейности са били осъществени в тази тенденция в интервала от 2021 година до моментта.

Разпоредено е да бъдат предоставени също сведения и документи за подхванатите ограничения и осъществените планови и настоящи инспекции в тази тенденция, според избраните в Закона за водите пълномощия на способените чиновници за обезопасяването на съответните канали и уреди, тяхната градивна сигурност, както и констатации за нуждата от настоящи, цялостни или частични поправки на тези уреди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР