Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми М.С. на 28 г.

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми М.С. на 28 г.
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже за кражба на левове и валута от офис на търговско дружество

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинени М.С. на 28 година и С.Л. на 32 година за осъществено закононарушение по чл.195 ал.1 т.3 вр.с чл.194 ал.1 вр.с чл.20 ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс, за това, че на 28-29.06.2022 година в гр. Стара Загора посредством разваляне на загради, крепко направени за отбрана на парцел, са лишили непознати движими движимости: пари – сумата от 10 800 лева, 7100 $ и 550 евро.

На 28-29.06.2022 година през нощта обвинените са прекосявали по покрива на постройка в гр. Стара Загора. Видели, че в прилежаща постройка има офис на компания. Движейки се по покрива и фасадата на постройката, достигнали до прозорец на офис-помещение. Отворили го посредством деформиране на дограмата и влизайки почнали да търсят какво да лишават. В незаключен долап намерили левове и валута и ги взели. Купили си наркотични субстанции и играли хазартни игри. Останалата сума е открита и конфискувана при осъществен персонален обиск. Двамата са имали и съизвършител, който при задържането им е избягал, укрил се е и е разгласен за търсене.

Обвиняемите са осъждани за закононарушения срещу собствеността. Наблюдаващият прокурор е постановил задържане за период от 72 часа и по негово искане РС-Стара Загора е определил мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ и за двамата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР